آموزش پخت و پز

چرا باید ادویه بخوریم؟

چرا باید ادویه بخوریم؟

پاسخ کوتاه تعادل مزه، اعجاز طعم، توجه به سلامتی و ثبت لبخند رضایت بر لب است.

ادویه ها جوهره زندگی هستند. تنها به این نگاه نکنید که ظرف های کوچک با رنگها و اشکال مختلف که در یک طبقه از کابینت و یا بر روی پیشخوان در آشپزخانه قرار گرفته. بلکه آنها هر کدام دنیایی منحصر به فرد خود را دارند. اضافه کردن هر کدام از آنها به غذایی که در حال پخت است رنگ، بو و مزه جدید را ایجاد می کند.

ادویه ها اعجاز طعم، مزه و رنگ

غذای خوب باید پاسخ دهنده این سوال باشد که “چه کاری برای من و در من خواهد کرد؟؟؟” صرف ترکیب چند ادویه و ماده غذایی پاسخ بدن ما نیست. ذهن، چشم، زبان و تک تک سلول های ما به چیزی فراتر از یک لقمه معمولی نیاز دارند.

ادویه ها اعجاز طعم، مزه و رنگ

اعجاز طعم اولین دلیل استفاده از ادویه

چشم‌هایتان را ببندید و اولین قاشق غذایی که درست کرده اید یا سفارش داده اید را بچشید. آن را در دهان بچرخانید و به آرامی بجوید و مزه مزه کنید. اگر خوشمزه باشد قطعاً شگفت زده خواهید شد و این همان ثبت لبخند رضایت است.

حضور هزار ساله ادویه جات در آشپزی از ریشه برگ گل دانه انواع گیاه

طعم مهمترین دلیل استفاده از ادویه هاست. هزاران سال است که از گیاهان مختلف برای تهیه خوراک استفاده می شود. برگ، ریشه، ساقه، گل، جوانه و دانه هر گیاه می تواند کارایی متفاوت داشته باشد. جالب است که استفاده از این گیاهان در هر شرایطی کالری صفر یا به شدت کمی را وارد چرخه غذایی ما می کند. اما امان از سس ها با کالری زیاد، شکر و مواد افزودنی و نگهدارنده مختلف که فقط مزه دارند اما حتی نیم نگاهی به سلامتی ما ندارند.

هر وعده غذایی یک داروخانه کامل از ادویه

توجه به سلامتی دلیل اضافه کردن ادویه به غذا

هر وعده غذایی می تواند یک داروخانه کامل هم باشد. دقیقاً به شما بستگی دارد که فقط چند ماده غذایی را سمبل کرده‌اید یا با دقت و وسواس از مواد غذایی و ادویه جات در کنار یکدیگر استفاده کرده اید. ادویه‌ها مشتقی از گیاهان در انواع مختلف هستند. خشک شده اند و به صورت دانه، پودر، گل و… هستند. خواص آنها بسیار متفاوت است اما مهمترین آنها خواص آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروسی آنهاست.

دلایل استفاده از ادویه جات و چاشنی در غذا

تحریک روده و معده برای هضم بهتر، مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن (جلوگیری از سرطان) و افزایش مدت ماندگاری غذا سه ویژگی مهم و اصلی است که در اکثر ادویه ها مشترک است. فرآیند نگهداری غذا طولانی‌تر می‌شود دلیل آن خواص ضد میکروبی گیاهان موجود در غذا است که در مواجهه با حرارت آزادسازی شده است.

میزان کالری که ادویه ها به غذا اضافه می کنند تقریباً نزدیک به صفر است.

هر ادویه دنیایی از خاصیت و کاربرد

ادویه ها به غذا رنگ و جان می‌دهند

در کابینت یا روی پیشخوان رنگ های مختلف ادویه وجود دارد که هر کدام رنگ خاص دارند. قرمز، زرد، سبز، سفید و قهوه‌ای و بسیاری از رنگ های دیگر که با اضافه کردن آنها به غذا رنگ جدیدی ایجاد می‌شود. بدون شک مقدار اضافه شدن هم اهمیت دارد، برای اثبات کافی است تفاوت رنگ غذا را در هنگام اضافه کردن یک قاشق چای خوری و یا ۳ قاشق چای خوری زردچوبه، پاپریکا و یا حتی آویشن حتماً حس خواهید کرد.

ادویه راهی برای تغذیه سالم، افزایش طول عمر، بهبود سلامتی و لذت یک طعم و مزه شگفت‌انگیز است.

ادویه هایی که باید همیشه داشته باشید

هفت ادویه که همیشه باید دم دست داشته باشید

زردچوبه و پودر فلفل سیاه دو ادویه اصلی و پایه ثابت هر آشپزخانه است. طعم دهی را گسترده تر کنید. این ادویه‌ها مناسب شماست تا بتوانید طعم لذیذ، رنگی شگفت‌انگیز و خواص بی نظیر را ایجاد کنید.

خرید زنجبیل اینترنتی

زنجبیل

یک ریشه همه فن حریف که طعمی قوی و باطراوت دارد.سرشار از آنتی اکسیدان با خاصیت ضد التهاب قوی و طبع گرم که ضد نفخ، بهبود هضم و درمانگر طبیعی حالت تهوع است. مزه ای نه چندان تند و گرم دارد و در انواع خوراک، خورش و حتی تهیه سس های خانگی قابل استفاده است. در مواجهه با حرارت عطر و مزه آن بیشتر آزاد می شود، پس می توانید در مراحل آخر پخت هم آن را اضافه کنید (درصورتی که نمی خواهید مزه آن در غذا مشخص باشد و خواص آن را داشته باشید)

خرید پاپریکا اینترنتی

پاپریکا

پودر قرمز خوشرنگ که عطری بی نظیر دارد. به شدت برای قلب مفید است و سرشار از ویتامین A که برای پوست و مو نیاز است. سیستم ایمنی را با مصرف پاپریکا تقویت کنید. پاپریکا در تمام غذاها کاربرد دارد اما شاید نقطه عطف عطر آن در ماکارونی، املت، پیتزا و سس ساندویچ باشد.

خرید پودر سیر اینترنتی

پودر سیر

ابرقدرت ادویه هاست. بو، مزه و خاصیت را در پودر سیر به راحتی حس خواهید کرد. پودر سیر را در نزدیک ترین جایی قرار دهید که همیشه در برابر چشمان تان باشد و بدون لحظه‌ای مکث در تمامی غذاها استفاده کنید. شک نکنید سلامتی و لذت طعم خاص را به خودتان هر روز هدیه می‌دهید. دیگر چه می‌خواهید!

خرید پیاز خشک اینترنتی

پیاز خشک

بسیاری از افراد از آشپزی بیزارند، آنهم تنها به خاطر پاک، خلال و سرخ کردن پیاز. پودر پیاز و خلال پیاز خشک کار شما را آسان کرده و می توانید با عشق آشپزی کنید. همان عطر، خاصیت و ویژگی پیاز خام را دارد که برای شما به شکل حاضر و آماده مهیا شده.

خرید فلفل قرمز خشک اینترنتی

فلفل قرمز

حیف است به خاطر تندی فلفل قرمز را از زنجیره غذایی حذف کنید. کم بزنید، اما حتماً بزنید. زبان به مرور بامزه آن آشنا خواهد شد و دستگاه گوارش آن را با آغوش باز می پذیرد. یک اکسیر ایمنی شگفت‌انگیز که در هر مرحله از پخت می توانید استفاده کنید.

خرید دارچین خشک اینترنتی

دارچین

شاید کمترین میزان استفاده از یک ادویه در پخت و پز را بتوان به دارچین اختصاص داد. خورشت قیمه، عدس‌پلو، آبگوشت، حلیم و لوبیا پلو و چند غذای دیگر که ازپودر یا چوب دارچین می‌توان استفاده کرد. اما خاصیت را در همین تعداد محدود غذا می‌توان به خوبی دریافت کرد. دارچین ضد التهاب، ضد میکروب، کاهش دهنده قند خون و مبارز و جنگجوی قوی با تومور با طبع گرم است.

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

یک دیدگاه درباره «چرا باید ادویه بخوریم؟»

  1. شیرازی گفت:

    ادویه پلویی هم دارید؟

    1. شیوا گفت:

      بله در دو مدل هم هست. ممتاز و درجه یک که هر دو بسیار با کیفیت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *