شگفتی با ادویه

نحوه استفاده از خولنجان خشک در پخت مرغ

نحوه استفاده از خولنجان خشک در پخت مرغ - خولنجان خشک در مرغ - خولنجان در مرغ - گرفتن بوی بد مرغ

اگه عاشق پختن مرغ هستی ولی از بوی زُهم یا یکنواخت شدن طعمش خسته شدی، وقتشه با یه ادویه خاص و کمیاب آشنا بشی؛ خولنجان خشک. این گیاه خوش‌عطر، هم بوی بد مرغ رو می‌گیره، هم طعم جدید و دلنشینی بهش میده که هر کسی امتحان کنه عاشقش میشه. خولنجان خشک سال‌هاست توی آشپزی سنتی شرق آسیا استفاده میشه و حالا توی آشپزی ایرانی هم کم‌کم جای خودش رو پیدا کرده. بیایید با هم یاد بگیریم چطور میشه این ادویه خاص رو به بهترین شکل ممکن توی مرغ استفاده کرد.

نحوه استفاده از خولنجان خشک در پخت مرغ - خولنجان خشک در مرغ - خولنجان در مرغ - گرفتن بوی بد مرغ

چرا از خولنجان خشک در مرغ استفاده کنیم؟

خولنجان خشک فقط برای خوشبو کردن مرغ نیست، کلی خاصیت و مزیت دیگه هم داره که وقتی توی آب و حرارت طبخ بشه این ویژگی‌ها آزاد میشن و وارد غذا ما میشن:

  • از بین بردن بوی زُهم مرغ به خاطر عطر گرم و تندش
  • اضافه کردن طعمی خاص و کمی تند که مرغ رو از یکنواختی درمیاره
  • کمک به هضم غذا چون خولنجان خاصیت ضدنفخ و تقویت معده داره
  • خاصیت ضدباکتری که باعث سالم‌تر شدن غذا میشه
  • افزایش عطر ادویه‌ها؛ وقتی با ادویه‌های دیگه ترکیب بشه، رایحه‌شون رو قوی‌تر می‌کنه
نحوه استفاده از خولنجان خشک در پخت مرغ - خولنجان خشک در مرغ - خولنجان در مرغ - گرفتن بوی بد مرغ

چطور خولنجان خشک رو خرد یا تکه کنیم؟

خولنجان خشک بافت سفت و محکمی داره و با چاقو به راحتی خرد نمیشه. برای آماده‌سازیش می‌تونی این کارها رو بکنی:

  • روش هاون: چند تکه خولنجان خشک رو توی هاون سنگی بذار و با کوبیدن آروم تکه‌تکه‌ش کن.
  • روش آسیاب ادویه: اگه آسیاب برقی خیلی قوی با تیغه‌های محکم داری، خولنجان رو برای چند ثانیه آسیاب کن تا به پودر یا دانه‌های ریز تبدیل بشه.
  • روش خیساندن کوتاه: اگه میخوای تکه‌هاش رو کامل توی غذا بندازی، میتونی ۵ تا ۱۰ دقیقه توی آب ولرم بخیسونی تا کمی نرم بشه و بعد با چاقو برش بزنی.

روش‌های استفاده از خولنجان خشک در پخت مرغ

استفاده در آب مرغ

موقع پخت مرغ، 2 تا 3 تکه خولنجان خشک رو همراه با پیاز، برگ بو و فلفل به آب اضافه کن. این کار باعث میشه هم بوی مرغ گرفته بشه، هم طعمش عمیق‌تر و خوشبوتر بشه.

پودر خولنجان در ادویه مرغ

خولنجان خشک رو آسیاب کن و با ادویه‌هایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و پودر سیر مخلوط کن. این ترکیب رو قبل از سرخ کردن یا آب‌پز کردن مرغ روی گوشت بپاش تا مزه‌ش کامل به خوردش بره.

خولنجان در مرینیت (طعم‌دهنده قبل از پخت)

خولنجان پودر شده رو با ماست، آبلیمو، روغن زیتون و ادویه‌های دلخواه مخلوط کن و مرغ رو چند ساعت توی این سس بخوابون. این کار باعث میشه مرغ حسابی طعم بگیره و موقع پخت آبدارتر باشه.

استفاده در خورش مرغ

توی بعضی خورش‌ها مثل خورش مرغ با سبزیجات یا خورش آلو، اضافه کردن چند تکه کوچک خولنجان خشک همراه با ادویه‌ها، طعم خورش رو خاص و متفاوت می‌کنه.

نحوه استفاده از خولنجان خشک در پخت مرغ - خولنجان خشک در مرغ - خولنجان در مرغ - گرفتن بوی بد مرغ

نکات طلایی استفاده از خولنجان خشک در مرغ

  • مقدار مصرف رو کنترل کن؛ چون عطرش قویه، اگه زیاد بزنی ممکنه طعم مرغ رو خیلی تند کنه.
  • بهترین زمان اضافه کردن تکه‌های خولنجان خشک به آب مرغ ابتدای پخته تا عطرش کامل آزاد بشه.
  • پودر خولنجان رو بهتره در اواخر پخت اضافه کنی تا رایحه‌ش حفظ بشه.
  • با ادویه‌هایی مثل دارچین، میخک و هل ترکیب فوق‌العاده‌ای میده.

جمع‌بندی

خولنجان خشک یکی از اون ادویه‌هاییه که با وجود ناشناخته بودنش توی آشپزی ایرانی، می‌تونه طعم مرغ رو از این رو به اون رو کنه. چه به صورت تکه‌های کوچک داخل آب مرغ بندازی، چه به شکل پودر با ادویه‌ها ترکیبش کنی، نتیجه‌اش مرغی خوش‌عطر، خوش‌طعم و سالمه.

پس دفعه بعد که خواستی مرغ درست کنی، چند تکه خولنجان خشک رو امتحان کن و ببین چطور همه از عطر و مزه غذات تعریف می‌کنن.

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *