آموزش پخت و پز

طرز تهیه مرغ تندوری خوشمزه و خونگی

طرز تهیه مرغ تندوری خوشمزه و خونگی

اگه تا حالا مرغ تندوری رو تو رستوران هندی یا پاکستانی خوردی، حتماً می‌دونی که این غذا چه عطر و طعمی داره! یه ترکیب وسوسه‌انگیز از ادویه‌های گرم، ماست، زنجبیل و کلی عشق!

تو این آموزش قراره با هم یاد بگیریم چجوری یه مرغ تندوری خوشمزه و سالم رو توی خونه درست کنیم. تازه بدون نیاز به رنگ خوراکی! همه‌چی طبیعیه و ادویه تندوری‌اش هم حسابی قرار غوغا کنه.

مواد لازم برای 5 نفر:

  • 5 تا ران مرغ (می‌تونی با پوست یا بی‌پوست بگیری، به سلیقه خودته)
  • 2 تا 4 قاشق غذاخوری ادویه تندوری (بسته به شدت طعم دلخواهت)
  • 1 و ۱/۲ قاشق چای‌خوری آب‌لیمو تازه
  • 1 قاشق غذاخوری پوره زنجبیل
  • 1 قاشق غذاخوری پوره سیر
  • 4 قاشق غذاخوری ماست ساده (ترجیحاً ماست چکیده یا یونانی)
  • ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه
  • 2 قاشق چای‌خوری نمک
  • 3 قاشق غذاخوری روغن (روغن مایع، کنجد یا زیتون)

طرز تهیه مرحله به مرحله مرغ تندوری

1. آماده‌سازی مرغ:

اول از همه مرغ‌ها رو خوب بشور و با دستمال کاغذی کاملاً خشک کن. اگه خیس باشن، مزه‌ها به خوبی به خورد گوشت نمی‌رن. اگه وقت داشتی، چند تا برش کوچیک روی ران‌ها بزن تا ادویه بهتر جذب شه.

2. تهیه‌ی ماریناد:

تو یه کاسه بزرگ، ماست، پوره سیر و زنجبیل، آبلیمو، ادویه تندوری، زردچوبه، نمک و روغن رو با هم مخلوط کن تا یه سس یکدست درست شه.

3. مزه‌دار کردن:

مرغ‌ها رو بنداز توی این مخلوط و با دست یا قاشق خوب ماساژ بده. بعد روشو بپوشون و حداقل 4 ساعت بذار تو یخچال (اگه شب تا صبح بمونه که دیگه عالیه!)

4. پخت در فر:

فر رو روی 200 درجه سانتی‌گراد (400 درجه فارنهایت) گرم کن. مرغ‌ها رو روی توری یا سینی فر بچین و اگه خواستی زیرش فویل بذار که چکه‌ها بریزه روش.

حدود 30 تا 40 دقیقه بپز تا وقتی که روش برشته شه و داخلش کامل بپزه. اگه فر گریل داره، چند دقیقه آخر بذار گریل روشن شه تا روش یه پوسته‌ی خوشمزه بگیره.

5. چرب کردن وسط پخت:

نیمه پخت، با برس یه کم کره یا روغن روی مرغ‌ها بزن تا هم براق شن، هم خشک نشن.

نکات طلایی برای مرغ تندوری آبدار و خوش‌عطر

مرغت رو چرب نگه دار –حین پخت، حتماً یه دور با کره آب شده یا روغن روش بزن تا خشک نشه.

زیاد نپز – مرغ اگه بیش از حد بپزه، خشک و سفت میشه. وقتی آب داخلش شفاف شد و راحت از استخون جدا شد یعنی پخته.

طعم ترش؟ – اگه دوس داری مزه‌اش یه کم ترش باشه، آب‌لیمو رو بیشتر کن یا یه قاشق ماست رو با سرکه سیب جایگزین کن.

با چی بخوریم؟

مرغ تندوری کنار برنج ساده، نان یا حتی سالاد و ماست موسیر فوق‌العاده می‌چسبه. اگه بخوای یه وعده سبک‌تر باشه، فقط با سبزیجات گریل‌شده و یه دیپ نعناع یا ریحون بخورش.

اگه این غذا رو درست کردی، حتماً برامون بگو چطور شد. نوش جونت!

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *