آموزش پخت و پز

گوجه‌فرنگی پرشده؛ کم‌کالری، لذیذ و وسوسه‌انگیز!

گوجه‌فرنگی پرشده؛ کم‌کالری، لذیذ و وسوسه‌انگیز!

سلام دوست عزیز! امروز می‌خوام یه دستور پخت خوشمزه و آسون رو باهات به اشتراک بذارم: گوجه‌فرنگی‌های پر شده با پنیر و آرد سوخاری. این غذا می‌تونه به‌عنوان پیش‌غذا، کنار غذا یا حتی یه وعده سبک سرو بشه. بریم سراغ مواد لازم و طرز تهیه

مواد لازم برای گوجه شکم پر

  • گوجه‌فرنگی متوسط یا بزرگ: 4 عدد
  • آرد سوخاری: 1/2 فنجان
  • پنیر پارمزان رنده‌شده: 1/4 فنجان
  • سیر خردشده: 2 حبه
  • جعفری خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • پونه خشک: 1 قاشق غذاخوری
  • ریحان خشک: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

این غذای خوشمزه و سبک برای گیاه‌خوارها عالیه، چون هیچ گوشتی توش استفاده نشده و پروتئین و فیبر خوبی داره. اگه رژیم سالم‌خوری داری یا دنبال یه گزینه کم‌کالری و خوشمزه هستی، این گوجه‌فرنگی‌های پرشده یه انتخاب عالیه. همچنین به خاطر ترکیب سبزیجات و پنیر، طعم قوی و لذیذی دارن که می‌تونه جایگزین خوبی برای غذاهای چرب و سنگین باشه.

چرا سبزی خشک؟

اگه به جای سبزی تازه از سبزی خشک استفاده کنی، طعم غذا قوی‌تر می‌شه، چون سبزی‌های خشک عطر و طعم فشرده‌تری دارن و موقع پخت، مزه‌شون بیشتر حس می‌شه. به‌خصوص وقتی فر استفاده می‌کنی، سبزی تازه رطوبتش رو از دست می‌ده و اون عطر قوی رو نمی‌ده، ولی سبزی خشک توی حرارت طعمش رو بیشتر آزاد می‌کنه. البته ترکیب هر دو هم می‌تونه جواب بده، ولی اگه فقط یکی رو انتخاب می‌کنی، سبزی خشک انتخاب بهتریه.

ترکیب ریحان، پونه و جعفری؟

ترکیب ریحان، پونه و جعفری یه تعادل عالی از طعم‌های شیرین، تند و کمی تلخ ایجاد می‌کنه. ریحان یه عطر ملایم و کمی شیرین داره که با پونه که طعم قوی و تندی داره، ترکیب می‌شه و یه تضاد جذاب ایجاد می‌کنه. جعفری هم یه تازگی و طراوت خاص به غذا می‌ده که همه طعم‌ها رو متعادل می‌کنه. این سه تا کنار هم باعث می‌شن که هر لقمه‌ای که می‌خوری، یه تجربه خوشمزه و متفاوت باشه.

سیر تازه نداری؟

اگه سیر تازه نداری، می‌تونی از پودر سیر استفاده کنی، ولی مقدارش رو کمتر کن، چون پودر سیر طعم خیلی قوی‌تری داره. معمولاً یه‌دوم قاشق چای‌خوری پودر سیر می‌تونه جای دو حبه سیر تازه رو بگیره. اگه طعم ملایم‌تر می‌خوای، پودر سیر رو کمتر بزن، ولی اگه عاشق طعم سیر هستی، می‌تونی کمی بیشتر اضافه کنی. فقط حواست باشه که پودر سیر زودتر از سیر تازه می‌سوزه، پس بهتره تو مراحل آخر پخت اضافه‌ش کنی.

مراحل تهیه:

آماده‌سازی گوجه‌فرنگی‌ها:

سر گوجه‌فرنگی‌ها رو ببُر و داخلشون رو با یه قاشق کوچیک خالی کن. گوشت داخل گوجه‌ها رو نگه دار.

داخل گوجه‌ها رو کمی نمک بزن و برعکس روی یه بشقاب بذار تا آب اضافیشون بره.

تهیه مواد داخل گوجه:

گوشت گوجه‌ای که خالی کردی رو خرد کن و آب اضافیش رو بگیر.

توی یه کاسه، پودر نان، پنیر پارمزان، سیر، جعفری، ریحان، روغن زیتون، نمک و فلفل رو با هم مخلوط کن. گوشت گوجه خردشده رو هم اضافه کن و خوب هم بزن.

پر کردن گوجه‌ها:

گوجه‌های خالی‌شده رو با مخلوطی که درست کردی پر کن.

پختن گوجه‌ها:

فر رو روی 180 درجه سانتی‌گراد گرم کن.

گوجه‌های پرشده رو توی یه ظرف فر بچین و حدود 20 تا 25 دقیقه بذار بپزن تا رویه‌شون طلایی بشه.

این گوجه‌فرنگی‌های پرشده رو می‌تونی گرم سرو کنی و از طعم لذیذشون لذت ببری. نوش جان!

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *