آموزش پخت و پز

لقمه گوشت طعم دار شده با ادویه بهارات

لقمه گوشت طعم دار شده با ادویه بهارات

تا حالا برات پیش اومده یه کاسه لوبیا بخوری و حس کنی زندگیت عوض شده؟ احتمال زیاد پای ادویه‌ی بهارات وسط بوده! بهارات یه ترکیب فوق‌العاده خوش‌عطر و قوی از چندتا ادویه‌ست که می‌تونه هر غذایی رو از این‌رو به اون‌رو کنه. از سبزیجات کبابی و شیرینی‌های خاص گرفته تا خورش‌های جاافتاده و گوشت‌های گریل‌شده.

بهارات هرجا که بره، یه جور خاصی به غذا ظرافت و شخصیت می‌ده.

اگه دنبال یه غذای خاص و متفاوت با حال‌و‌هوای خاورمیانه‌ای می‌گردی، این دستور لقمه گوشت طعم‌دار شده و سالاد خیار خنک و خامه‌ای حسابی می‌چسبه!

راز خوشمزگی این غذا، ادویه‌ی خاص بهاراته که عطر و طعمی گرم و دل‌نشین به گوشت می‌ده.

لقمه گوشت طعم دار شده با ادویه بهارات

مواد لازم برای گوشت

  • 900 گرم گوشت چرخ‌کرده‌ی گوساله یا گوسفند
  • 2 عدد پیازچه‌ی ریز خردشده
  • 2 حبه سیر، رنده‌شده
  • 4 و نیم قاشق چای‌خوری ادویه بهارات
  • 2 و نیم قاشق چای‌خوری نمک (یا کمتر به دلخواه)
  • 6 عدد نان پیتای از وسط نصف‌شده
  • روغن زیتون فرابکر برای چرب کردن نان‌ها
  • روغن مایع برای چرب کردن گریل (در صورت نیاز)

برای سالاد ماست خیار

  • 3 قاشق غذاخوری ماست پرچرب
  • 1 قاشق غذاخوری آب‌لیمو تازه
  • 1 حبه سیر، رنده‌شده
  • 1 قاشق چای‌خوری ادویه بهارات
  • نصف قاشق چای‌خوری نمک
  • حدود 6 عدد خیار خُردشده
  • یک‌سوم لیوان سبزی تازه خردشده (مثل جعفری، گشنیز، شوید یا پیازچه)

آماده کردن گوشت برای لقمه گوشت طعم دار شده با ادویه بهارات

گوشت چرخ‌کرده رو با پیازچه، سیر رنده‌شده، ادویه بهارات و نمک توی یه کاسه‌ی بزرگ با دست یا قاشق مخلوط کن. خیلی ورز نده که گوشت سفت نشه.

حالا نان‌های پیتا رو با این مایه‌ی گوشتی پر کن و بذار روی سینی فر. کمی روغن زیتون روشون بریز و با دست یا قلم‌مو همه جاشو چرب کن.

پخت روی گریل (باربیکیو)

اگه می‌خوای رو گریل بپزی، اول گریل رو گرم کن (حرارت ملایم)، بعد شبکه رو با روغن چرب کن. نان‌های پرشده رو روی گریل بچین، درش رو ببند و حدود ۵ دقیقه از هر طرف کبابی کن تا طلایی و ترد بشن.

آخر کار، نون‌ها رو عمودی بذار (مثل یه کتاب بازشده)، تا گوشت داخلش کاملاً بپزه ولی نون بیشتر نسوزه. حدود 2 دقیقه دیگه.

پخت در فر

اگه فر استفاده می‌کنی، فر رو بذار روی 220 درجه‌ی سانتی‌گراد. نون‌ها رو توی سینی بذار و حدود ۶ تا ۸ دقیقه از هر طرف بپز تا ترد بشن.

مثل روش گریل، آخر کار نون‌ها رو ایستاده بچین تا گوشت داخلش خوب بپزه (2 دقیقه کافیه).

درست‌کردن سالاد خیار

ماست، آب‌لیمو، سیر رنده‌شده، ادویه بهارات و نمک رو با هم مخلوط کن. بعد خیارهای حلقه‌شده و سبزی‌های تازه رو اضافه کن و آروم هم بزن تا همه چیز با هم قاطی بشه.

سرو

پیتاهای ترد و گوشتی رو توی دیس بچین، کنارشم کلی سالاد خنک خیار بریز. اگه دوست داری، از سس ماستی هم جداگونه برای دیپ کردن استفاده کن.

قول می‌دم عاشق این ترکیب گرم و تندِ گوشت با خنکی ماست و خیار می‌شی!

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *