آموزش پخت و پز, شگفتی با ادویه

نان‌ سیر و سبزیجات

نان‌ سیر و سبزی - نان‌ سیر و سبزیجات - طرز تهیه نان سیر خانگی

نان‌ سیر و سبزی یک تجربه طعم بی‌نظیر را به سفره شما می‌آورد. بافت این نان‌ها فوق‌العاده نرم، کرکی و سبک است، به‌طوری که به راحتی در دهان آب می‌شوند.

از ترکیب سبزیجات معطر، سیر، پیاز و پنیر پارمزان در خمیر گرفته تا لعاب کره‌ای خوش‌طعم روی نان، همه چیز دست‌به‌دست هم می‌دهند تا یک نان خانگی نرم، کرکی و خوش‌عطر داشته باشید. علاوه بر اینکه درست‌کردن این نان‌ها لذت‌بخش است، نتیجه نهایی هم طوری است که نمی‌توانید فقط به یک دانه از آن‌ها بسنده کنید! به‌خصوص اگر عاشق سیر و طعم‌های سبزی‌جاتی هستید، این دستور غذای ساده را حتماً امتحان کنید.

این نان‌ها برای هر مناسبتی عالی هستند. از شام سبک رژیمی گرفته تا دورهمی‌های خانوادگی و حتی همراهی ساده با سوپ یا پاستا، همیشه طرفدار پیدا می‌کنند. اگر در نان‌پزی تازه‌کار هستید، نگران نباشید؛ این دستورالعمل گام‌به‌گام، تهیه نان را برای شما ساده و لذت‌بخش می‌کند.

نان‌ سیر و سبزیجات

چرا باید این دستور نان‌ سیر و سبزیجات را درست کنید؟

بافت، با بافت کرکی و نرمی که دارند، خوردن فقط یکی از این نان ها غیرممکن است!

طعم، مخلوط معطری از پودر سیر، پودر پیاز، ریحان، پونه، آویشن و پنیر پارمزان این نان ها را بسیار خوشمزه می کند!

روش پخت آسان، از فکر تهیه این نان خانگی یا هر نان خانگی نترسید ! این واقعا یک فرآیند سرگرم کننده و ساده است.

برای خمیر:

  • ½ فنجان آب گرم
  • ۱ قاشق چایخوری شکر
  • 1 قاشق چایخوری مخمر خشک فعال (مخمر سنتی)
  • ¾ فنجان آب گرم
  • ۲ قاشق غذاخوری کره نمک آب شده
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق چایخوری شکر
  • 1 قاشق چایخوری آویشن خشک
  • 1 قاشق چایخوری ریحان خشک
  • 1 قاشق چایخوری اورگانو
  • ۱ قاشق چایخوری پودر پیاز
  • ½ قاشق چایخوری پودر سیر
  • ¼ فنجان پنیر پارمزان رنده شده
  • 2 ½-2 ¾ فنجان آرد همه منظوره

برای کره سیر:

  • ¼ فنجان کره نمک آب شده
  • ¼ فنجان پنیر پارمزان رنده شده
  • ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
  • ۱ قاشق چایخوری جعفری خشک

مرحله 1: ½ فنجان آب گرم (110 درجه سانتیگراد) و 1 قاشق چایخوری شکر را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید. مخمر را هم بزنید. اجازه دهید 10 دقیقه بماند تا مخمر کف کند.

مرحله 2: در یک کاسه بزرگ، ¾ فنجان آب گرم باقیمانده، 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده، گیاهان، پودر پیاز، پودر سیر، نمک و 1 قاشق چایخوری شکر باقی مانده را با هم مخلوط کنید. 2 فنجان آرد، پنیر پارمزان و مخلوط مایه کف دار را اضافه کنید.

مرحله 3: مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. ½ فنجان دیگر آرد را اضافه کنید و تا حد امکان مخلوط کنید.

مرحله 4: مخلوط را روی یک میز آردپاشی شده بچرخانید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که خمیر نرم و صاف شود و دیگر به دستتان نچسبد ورز دهید.

مرحله 5: خمیر را به یک کاسه روغنی خوب منتقل کنید و با پلاستیک بپوشانید و به مدت 1 ساعت یا تا زمانی که حجم آن دو برابر شود در جای گرمی بگذارید.

مرحله 6: خمیر را با مشت بریزید و روی میز کمی آرد پاشی شده منتقل کنید. خمیر را به 18 تکه تقسیم کنید.

مرحله هفتم: دست‌هایتان را کمی روغن بزنید و هر تکه از خمیر را بین دست‌هایتان بغلتانید و به شکل «مار» درآورید. روی یک ورقه پخت با کاغذ روغنی قرار دهید.

مرحله 8: روی آن را به آرامی بپوشانید و بگذارید 30 تا 45 دقیقه یا تا زمانی که حجم آن دو برابر شود در جای گرمی دم بکشد.

مرحله 9: ¼ فنجان کره ذوب شده، 2 قاشق غذاخوری پارمزان، پودر سیر و جعفری را با هم مخلوط کنید.

مرحله 10: نان های پخته شده را به مدت 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده بپزید و سپس قالب را از فر خارج کنید و روی مخلوط کره سیر آب شده بمالید و دوباره به فر برگردانید تا 10-15 دقیقه دیگر یا تا زمانی که طلایی شود.

ورز دادن درست خمیر و استراحت کافی برای عمل آمدن مخمر، باعث ایجاد حباب‌های کوچک هوا در بافت نان می‌شود که همان نرمی و پف عالی را به آن می‌دهد. وقتی خمیر به درستی استراحت کند، بافت نهایی نان نه تنها نرم و سبک خواهد بود، بلکه طعمی غنی و دلچسب خواهد داشت که با عطر گیاهان و کره ترکیب می‌شود.

نکات طلایی برای پخت نان سیر و سبزی

دمای آب برای فعال‌کردن مخمر:

حتماً دمای آب را بررسی کنید. آب باید ولرم باشد (حدود 37 تا 43 درجه سانتی‌گراد). اگر خیلی داغ باشد، مخمر می‌سوزد و نان پف نمی‌کند. اگر سرد باشد، مخمر فعال نمی‌شود.

ورز دادن مناسب:

خمیر را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه ورز دهید تا سطح آن صاف و انعطاف‌پذیر شود. این کار باعث تقویت گلوتن و بهبود بافت نان می‌شود. اگر خمیر چسبنده است، مقدار کمی آرد اضافه کنید، اما زیاده‌روی نکنید تا نان سنگین نشود.

استراحت خمیر در محیط گرم:

خمیر باید در محیطی گرم و بدون جریان هوا استراحت کند. می‌توانید کاسه خمیر را با پلاستیک بپوشانید و روی آن حوله‌ای قرار دهید. اگر آشپزخانه سرد است، خمیر را داخل فر خاموش قرار دهید و یک کاسه آب گرم کنار آن بگذارید تا محیطی گرم‌تر ایجاد شود.

ترکیب کره و گیاهان:

برای بهترین طعم، کره ذوب‌شده را با سبزی‌ها و پودر سیر خوب مخلوط کنید و حتماً آن را در دو مرحله روی نان‌ها بمالید: یک بار در وسط پخت و یک بار در پایان، تا طعم و بوی آن عمیق‌تر شود.

استفاده از کاغذ روغنی:

کاغذ روغنی نه تنها از چسبیدن نان‌ها به سینی جلوگیری می‌کند، بلکه باعث می‌شود نان‌ها طلایی و یکنواخت بپزند.

رعایت زمان پخت:

زمان پخت در دو مرحله انجام می‌شود. مرحله اول برای تنظیم فرم نان و پخت داخلی و مرحله دوم برای طلایی‌شدن سطح نان. مراقب باشید نان‌ها بیش از حد در فر نمانند تا خشک نشوند.

این نکات باعث می‌شوند که نان شما بافتی فوق‌العاده نرم، طعمی غنی و عطری دل‌انگیز داشته باشد.

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *