5 غذا با ادویه بهارات

با ادویه بهارات چی میشه پخت؟ ادویه بهارات یکی از ادویههای معروف و محبوب در آشپزی هندی و جنوبی آسیا است که به خاطر عطر و طعم خاص خود، به غذاها عمق و تنوع میبخشد. بهارات نه تنها طعمدهندهای عالی است، بلکه خواص دارویی و سلامتی زیادی نیز دارد. بهارات بیشتر برای مزهدار کردن گوشت قرمز، مرغ، خورشها، برنج، سوپ و حتی سبزیجات کبابی به کار میرود. بسیاری از آشپزها این ادویه را درست قبل از پخت به غذا اضافه میکنند تا عطر آن تازه و قوی باقی بماند.
برعکس اکثر ادویههای ترکیبی مثل ادویه کاری، ادویه خورشتی، ادویه مرغ و ادویه گوشت که پایه اصلی آنها زردچوبه هست، ادویه بهارات زردچوبه خیلی کمی داره جوری که اصلا رنگ این ادویه زرد نیست!

اما پنج غذای خوشمزه که میتونید با استفاده از ادویه بهارات تهیه کنید
مرغ تندوری با ادویه بهارات
مواد لازم:
- 4 تکه مرغ
- 2 قاشق غذاخوری ماست
- 2 قاشق غذاخوری ادویه بهارات
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- 1 قاشق غذاخوری آب لیمو
طرز تهیه:
- مرغها را با نمک و فلفل قرمز مزهدار کنید.
- ماست، ادویه بهارات و آب لیمو را به مرغ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- اجازه دهید مرغ حداقل 2 ساعت در یخچال استراحت کند.
- مرغ را در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 30-40 دقیقه بپزید تا طلایی و ترد شود.

برنج بهاراتی
این برنج را میتونید خیلی خیلی از خورشتها دم کنید یا بعد از آماده کردن مواد لوبیاپلو، از این برنج برای تهه لوبیاپلو استفاده کنید.مواد لازم:
- 2 پیمانه برنج
- 4 پیمانه آب
- 2 قاشق غذاخوری ادویه بهارات
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری روغن
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
- در یک قابلمه، روغن را گرم کرده و پیاز را سرخ کنید تا طلایی شود.
- ادویه بهارات را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.
- برنج را به مخلوط اضافه کرده و به مدت 2-3 دقیقه تفت دهید.
- آب و نمک را اضافه کرده و بگذارید بجوشد.
- سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج به آرامی بپزد.

دال عدس با ادویه بهارات
مواد لازم:
- 1 پیمانه عدس قرمز
- 4 پیمانه آب
- 2 قاشق غذاخوری ادویه بهارات
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 2 حبه سیر خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری روغن
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
- عدس قرمز را با آب بپزید تا نرم شود.
- در یک تابه، روغن را گرم کرده و پیاز و سیر را سرخ کنید تا طلایی شوند.
- ادویه بهارات را به مخلوط اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- عدس پخته شده را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.
سبزیجات تندوری با ادویه بهارات
مواد لازم:
- 2 فنجان سبزیجات مخلوط (هویج، کدو، فلفل دلمهای)
- 2 قاشق غذاخوری ماست
- 1 قاشق غذاخوری ادویه بهارات
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری روغن
طرز تهیه:
- سبزیجات را به قطعات کوچک برش دهید.
- ماست، ادویه بهارات و نمک را با هم مخلوط کنید و سبزیجات را در آن بخوابانید.
- اجازه دهید سبزیجات حداقل 30 دقیقه در یخچال بمانند.
- سبزیجات را در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 20-30 دقیقه بپزید.

سوپ ادویه بهارات
مواد لازم:
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 2 حبه سیر خرد شده
- 1 عدد هویج خرد شده
- 1 عدد سیبزمینی خرد شده
- ورمیشل به مقدار دلخواه
- 4 پیمانه آب یا عصاره سبزیجات
- 2 قاشق غذاخوری ادویه بهارات
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
- در یک قابلمه، پیاز و سیر را در روغن سرخ کنید تا نرم شوند.
- هویج و سیبزمینی را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.
- ادویه بهارات را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- آب یا عصاره سبزیجات و ورمیشل را اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
- سپس حرارت را کم کنید و بگذارید سوپ به مدت 20 دقیقه بپزد.
نتیجهگیری
ادویه بهارات با عطر و طعم خاص خود، میتواند به هر غذایی زندگی و طعم بینظیری ببخشد. با استفاده از این ادویه در غذاهای مختلف، میتوانید تجربهای لذیذ و متنوع از آشپزی داشته باشید. امیدواریم این ۵ دستور غذا با ادویه بهارات برای شما الهامبخش باشد و به سفرهای آشپزی شما تنوع ببخشد!