شگفتی با ادویه

4 روش استفاده از برگ بو در آشپزخانه

4 روش استفاده از برگ بو در آشپزخانه

اگه تا حالا برگ بو رو فقط یه برگ خشک ساده توی غذاها می‌دیدی، وقتشه که دوباره بهش یه نگاه دیگه بندازی! این برگ کوچولو با عطر خاص و دل‌نشینش، کلی راز داره که می‌تونه هم غذاهات رو خوش‌طعم‌تر کنه، هم خونه‌ت رو خوشبو، و حتی یه گوشه‌ای از جعبه کمک‌های اولیه‌ت باشه! با ما همراه باش تا ببینی این برگ معطر چه جادویی تو خودش داره.

برگ بو؛ یه برگ کوچیک با کلی خاصیت بزرگ!

برگ بو به خاطر طعم خاص، خیلی وقت‌ها تو غذاهایی که باید آروم و طولانی بپزن، مثل سوپ، خورشت یا سس‌ها استفاده می‌شه مخصوصل وقتی داری مرغ میپزی انداختن یک یا دو برگ بو یه‌جورایی از الزامات هست. ولی فقط برای خوش‌طعم کردن غذا نیست! برگ بو از قدیم‌الایام کلی کاربرد دیگه هم داشته: از دور کردن حشرات موذی گرفته تا خوشبو کردن فضای خونه یا حتی استفاده توی طب سنتی و درمان‌های خونگی.

4 روش استفاده از برگ بو

  • استفاده در پخت‌و‌پز
  • دمنوش آرامش بخش
  • دفع حشرات
  • خوشبو کردن خونه

طعم‌دار کردن غذاهای پخت آهسته

هر غذایی که قراره توی آب پخته بشه بستر مناسبی برای برگ بو هست. چرا؟ خوب معلومه چون عطر این برگ آروم آروم آزاد میشه و بوی بد غذارو میگیره. وقتی داری گوشت گوساله یا مرغ میپزی یکی از اصلی‌ترین ادویه هایی که به آب باید بزنی، همین برگ‌های خشک شده هست. برگ بو بهترین همراه غذاهایی‌ـه که آروم و با حوصله پخته می‌شن. مثلاً:

  • گوشت گاو
  • گوشت مرغ
  • اکثر پاستاها

کافیه یکی‌دو تا برگ بو کامل بندازی توی قابلمه. این برگ‌ها با حرارت ملایم، طعم و عطر خاصشون رو کم‌کم آزاد می‌کنن و غذا رو حسابی خوش‌عطر و خوش‌خوراک می‌کنن. ولی یادت باشه فقط از برگ کامل استفاده کن چون خوردن برگ بو توصیه نمی‌شه و تکه‌تکه کردنش فقط جدا کردنشو سخت‌تر می‌کنه!

خوشمزه کردن سوپ، خورشت و سس‌ها

برگ بو یه طعم خاکی و کمی چوبی به غذا می‌ده که خیلی خاصه، به‌خصوص وقتی غذا با رطوبت بالا و حرارت کم می‌پزه. برای همین توی غذاهایی مثل:

  • سس مارینارا
  • سس بشامل
  • خورشت‌ها و سوپ‌ها

خیلی خوب جواب می‌ده. فقط یادت نره که مثل چای، این برگ هم باید توی آب حسابی دم بکشه تا طعمش دربیاد.

بخارپز کردن یا جوشاندن غذاهای لطیف با برگ بو

برای اینکه طعم غذاهای لطیف مثل سبزیجات بخارپز یا ماهی رو بالا ببری، می‌تونی دو سه تا برگ بو همراه با لیمو، سیر، زنجبیل، سبزیجات معطر بندازی توی آبی که قراره غذا رو توش بپزی یا بخار بدی این کار باعث می‌شه طعم طبیعی مواد غذایی حفظ بشه و در عین حال یه پیچیدگی لطیف و دوست‌داشتنی هم بهشون اضافه بشه.

دافع طبیعی حشرات در آشپزخونه

باورت می‌شه برگ بو می‌تونه یه دافع طبیعی برای حشرات موذی باشه؟ فقط کافیه:

  • چند برگ خشک رو روی قفسه‌های
  • یا کنار کیسه‌های آرد و حبوبات
  • یا حتی داخل شیشه‌ی برنج و غلات

بذاری تا از شر مورچه، شپشک، مگس، موش و حتی سوسک راحت بشی! اگه خواستی اثرش بیشتر شه، می‌تونی برگا رو کمی خرد یا آسیاب کنی تا رایحه‌ش بیشتر پخش بشه.

خوشبو کردن خونه با جوشانده برگ بو

یه ترکیب بی‌نظیر برای عطر خونه‌ت اینه:

  • 6 تا 8 برگ بو
  • برش‌هایی از پرتقال و لیمو
  • چوب دارچین
  • چند عدد میخک

همه رو بریز توی قابلمه، با آب بپوشون، بذار روی حرارت ملایم بجوشه. عطرش؟ فوق‌العاده! واسه وقتی که می‌خوای حال و هوای خونه‌ت رو عوض کنی، محشره. حتی می‌تونی ترکیبش رو با گیاه‌هایی مثل رزماری، مریم‌گلی، هل، کاج یا پونه کوهی عوض کنی تا هر بار یه حس جدید بگیری.

درست کردن چای و دمنوش سلامتی با برگ بو

تو خیلی از فرهنگ‌ها از برگ بو برای درمان مشکلات گوارشی، نفخ، سرفه، حتی کاهش قند خون استفاده می‌شه. برای درست کردن یه چای سالم و طبیعی:

  • 3 تا 5 برگ بو
  • با 470 میلی‌لیتر آب داغ
  • حدود 15 تا 20 دقیقه بجوشون

موقع خوردن می‌تونی یه چوب دارچین، یادیان ستاره یا کمی آب لیمو هم اضافه کنی تا هم خوش‌طعم‌تر بشه، هم پرخاصیت‌تر. این چای برای هضم، تسکین درد عضلات، بهتر شدن نفس کشیدن و حتی بهبود علائم دیابت کلی تعریف داره.

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *