آموزش پخت و پز

استفاده از نمک سیاه برای تهیه ترشی

استفاده از نمک سیاه برای تهیه ترشی

یه روز تعطیل تو خونه هستی و آبگوشت بار گذاشتی، کنار چی میچسبه؟ ترشی و سبزی خوردن! نگو نه که نصف عمرت برفناست!

حالا چه ترشی؟ هر ترشی کنار آبگوشت حال نمیده که…

یه روز تعطیل خونه هستی و ماهی سرخ کردی، کنار چی میچسبه؟ ترشی و شربت آبلیمو! نگو نه که نصف عمرت بر فناست!

حالا چه ترشی؟ هر ترشی کنار ماهی سرخ کرده حال نمیده که…

ترشی تو سفره‌ی ما ایرانی‌ها همیشه یه جای خاص داره. حالا اگه بخوایم یه طعم جدید و خاص به ترشی‌هامون بدیم چی؟ اینجاست که نمک سیاه وارد میشه! اگه تا حالا با این نمک کار نکردی، وقتشه امتحانش کنی. هم خوش‌طعم‌تره، هم کلی خاصیت داره.

اصلاً چرا نمک سیاه بریزیم تو ترشی؟

نمک سیاه یه جور نمک طبیعیه که بوش یه‌کم خاصه، چون ترکیبات گوگردی داره. ولی نترس! این بو موقع ترکیب با ترشی اصلاً اذیت‌کننده نیست، اتفاقاً کلی طعم خوب به ترشی‌ میده. تازه اینم هست:

  • کمک می‌کنه غذا راحت‌تر هضم بشه
  • جلوی نفخ و سنگینی بعد از غذا رو می‌گیره
  • کلی ماده معدنی مفید داره
  • یه طعم خاص و متفاوت به ترشی میده که از اون چیزاییه که باید امتحانش کنی!

طعم ترشی با نمک سیاه چه فرقی داره؟

نمک سیاه یه جور شوری همراه با ته‌مزه اسیدی و یه بوی ملایم گوگردی داره. وقتی توی ترشی بریزش، باعث میشه مزه‌اش قوی‌تر و خاص‌تر بشه. مثلاً اگه ترشی انبه یا ترشی لیمو درست می‌کنی، با نمک سیاه میشه یه چیز کاملاً متفاوت!

یه دستور ساده: ترشی لیمو با نمک سیاه چی نیاز داریم؟

  • لیمو تازه: ۱۰ تا
  • سرکه سفید: یه لیوان
  • نمک سیاه: دو قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه و قرمز: هرچقدر دوست داری
  • دونه خردل یا رازیانه: یه قاشق مرباخوری
  • یه شیشه تمیز و درب‌دار

چطور درستش کنیم؟

  • لیموها رو چهار قاچ کن ولی ته‌شون رو نبر، بذار به هم وصل بمونن.
  • توی لیموها رو با مخلوط نمک سیاه و فلفل پر کن.
  • لیموها رو تو شیشه بچین و بقیه ادویه‌ها رو هم بریز روشون.
  • سرکه رو بجوشون، بذار خنک شه و بعد بریز تو شیشه.
  • در شیشه رو ببند و بذار تو جای خنک حدود ۲ تا ۳ هفته بمونه.
  • نتیجه‌اش؟ یه ترشی خاص، خوش‌طعم و حسابی خوش‌هضم!

چه ترشی‌هایی با نمک سیاه جور درمیاد؟

اسم ترشیچرا با نمک سیاه خوبه؟
ترشی انبهمزه تند و ترش انبه با نمک سیاه عالی میشه
ترشی سیرسردی سیر رو می‌گیره و خاصیت ضدعفونی داره
ترشی سبزیجات مخلوطباعث میشه ترشی سبک‌تر و خوش‌طعم‌تر بشه
ترشی لیموموندگاریش بیشتر میشه و طعمش خاص‌تر میشه

چند تا نکته‌ی ریز اما مهم

  • بهتره نمک سیاه رو با یه مقدار نمک دریایی قاطی کنی تا طعمش بالانس بشه.
  • زیادی نریز! چون بوی گوگردی‌ش ممکنه خیلی قوی بشه.
  • حتماً از جای مطمئن و عطاری خوب بخری که مطمئن باشی اصل و خالصه.

درباره شیوا فقیه نژاد

شما! آشپزی که تو خونه داری غذا میپزی تو قهرمان من هستی. من مشتاق آشپزی و به اشتراک گذاشتن دستور العمل‌های خوشمزه با شما هستم. هدف من؟ الهام بخشیدن به شما برای ورود به آشپزخانه و طبخ غذاهای تازه و خوش طعم... دستور العمل‌هایی که در عطاری مطاری خواهید یافت عشق شما را به آشپزی و آشپزخانه بیشتر می‌کند، تمرکز من بر روی سهولت آشپزی در وقت کم و طعم‌های جسورانه و هیجان‌انگیز است تا مزه‌هایی لذت‌بخش ایجاد کنیم. دستور العمل‌هایی آسان برای هر روز از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های کاربردی و سلامت محور تا غذاهای خاص تمام دنیا...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *